Friday, 13 July 2012

Assalamualaikum...perasaan pagi n excited utk menulis...frst post ni rse nyer nk post pasal HEDONISME...


mesti tertanya-tanya nape first posting ana pasal HEDONISME..ana teringat ade suatu ketika sedang isu Syria hangat diperkatakan(sehingga skrg)...naqibah usrah ana(along) tanya saya mengenai hedonisme...Pada mulanya ana rase terkjut ngan soalan itu n rase takut nk menjawab nyer kerana ilmu didada blom ckup byk utk membincangkan tajuk...


Di sini ana kongsikan ape yg ana jawab kpd along ana...


ALONG:ape yg anje(nme panggilan ana dlm usrah) faham tentang HEDONISME??
                (time ni along mesej ana)


ANA:huh...ape along ni(garu kpala yg x gatal)...hm...nntlah along...nnt ana antar "surat cinta" kat             
          along..


ALONG:ok...along tunggu...


ANA:alamak..(terlopong jugak lah mulut time tu..)..ok..




ini lah kandungan "surat cinta" ana kpd along ana...


ape yg ana phm tentang hedonisme...hedonisme ialah membudayakan hiburan ke dlm hidup..maksudnye mengangungkan hiburan..segala sisi hidupnya hiburan...pendek kata makan xkenyang klu xdgr lagu,mandi x basah klu xdgr lagu...serba serbi hidupnya pnuh ngan hiburan...


"HABIS TU ORG ISLAM XLEH NK BERHIBURLAH...KNA IBADAT SOKMO"...bukan...agama islam adalah fitrah...islam tidak mengharamkan kite berhibur tp ade caranya...boleh berhibur tp jgn lah sampai x ingat nk menunaikan kewajipan kite kpd SANG PENCIPTA...nak dengar lagu..boleh,...tp jgn smpi x ingat tunaikan tanggungjwb kite...


HEDONISME ini juga merupakan slh satu serangan  org kafir kpd org islam...mereka tau sekiranya mereka serang dr segi fizikal mereka tidak akan berjaya kerana umat islam dididik untuk berjihad dlm meneggakkan agamanya...ISLAM...mereka pon berfikir,,"mcm mne ni...kite nk jatuh kat umat islam..."..setelah lama berfikir..maka nyala mentol atas kpala mereka..."kite serang secara halus...serang secara mental.."


maka timbul 5S...SPORT,SCRIN,SMOKE,SEX &SONG...


Dan akhirnya mereka berjaya menyerang umat islam..dan membuat umat islam tidak peduli terhadap saudara seislam mereka yg lain yg sedang menderita di negara sendiri...ingat lah 




sesungguhnya mereka ditindas dinegara mereka sendiri..DI MANA HAK ASASI KEMANUSIAAN MEREKA...MEREKA SEPATUTNYER BEBAS DI NEGARA MEREKA SENDIRI...yg lagi sedih...saudara seislam kita diSYRIA di tindas dinegara sendiri dan dibunuh oleh umat islam sendiri


BANGUNLAH WAHAI ANAK MUDA...SEDARLAH !!!!JGN TERUS LEKA DGN DUNIA YG PNOH KENIKMATAN...TETAPI INGATLAH DI SYURGA NNT BERKALI GANDA NIKMATNYA DARI DUNIA YG SEMENTARA NI...


ana teringat kata2 syahid HASSAN AL-BANNA"AQ RINDU PEMUDA PEMUDI YG X TIDUR MALAM KERANA SIBUK MEMIKIR MASALAH UMAT"


wallahu 'alam...


~ana minx maaf sekiranya ade terslh tulis..maaf sekali lagi sekiranya post ni boring n klise~


ade salah silap...sila betol n tunjukkan..



No comments:

Post a Comment